Vypadá to, že do budoucna nebude potřeba jezdit za tréninkem do tepla, kde v zimě není sníh, ale za sněhem na sever, což pravověrné pěší orienťáky moc vzrušovat nemusí a zatím, co u nás na zahradě už kvetou sněženky, o víkendu se připravuje nouzová varianta tradičního lyžařského JELYMANa, kam Vás samozřejmě zvu. Tolik asi k rozmařilosti počasí v našich zeměpisných šířkách. Letos se nám to však hodí do plánu, když se ME koná v Jeseníku, že by vůle shůry?
Jednoho tréninkového kempu jsem se letos zúčastnil, ale zmiňovat, součty není až tak podstatné. Za dobrý trénink mluví činy, respektive časy a body. Můj trénink je v poslední době hodně zaměřený na domácí terény, takže kopce, hustníky, šutry a ostružiny.
A ještě poznámka k dráze – v dobách vášnivých diskuzí na BENu o běžecké výkonnosti reprezentantů, se Jirka Jansa bil za to, že na medaili ve sprintu z MS musí umět adept 3ku za 8:20, jinak je bez šance. Něco na tom asi bude i když to není jediný relevantní ukazatel orienťácké formy. Je to čas, který bych rád pokořil i ze svého téměř lesního tréninku a pak se uvidí, na co to bude stačit.
Tím nejzářivějším obzorem přede mnou je spolupráce s lokální firmou PRO-BIO. Znamená to pro mě zejména větší dostupnost kvalitních potravin, což by ocenil určitě každý sportovec a také to pro mě znamená určité povinnosti. V rámci této podpory musím z produktů Pro-Bia vytvářet recepty a ty poté publikovat, takže se v blízké budoucnosti můžete těšit na příspěvky o jídle/stravě a nejen v podobě receptů a fotek.