Nové obzory

Vypadá to, že do budoucna nebude potřeba jezdit za tréninkem do tepla, kde v zimě není sníh, ale za sněhem na sever, což pravověrné pěší orienťáky moc vzrušovat nemusí a zatím, co u nás na zahradě už kvetou sněženky, o víkendu se připravuje nouzová varianta tradičního lyžařského JELYMANa, kam Vás samozřejmě zvu. Tolik asi k rozmařilosti počasí v našich zeměpisných šířkách. Letos se nám to však hodí do plánu, když se ME koná v Jeseníku, že by vůle shůry?

Jednoho tréninkového kempu jsem se letos zúčastnil, ale zmiňovat, součty není až tak podstatné. Za dobrý trénink mluví činy, respektive časy a body. Můj trénink je v poslední době hodně zaměřený na domácí terény, takže kopce, hustníky, šutry a ostružiny.

trenink_Burdova_hora_11_2.A        trenink_Lovak_31_1
A taky na sprint! Mám s ním z minulého ME nevyřízené účty, kdy to na divácké bylo ještě na bednu, ale nakonec to nedopadlo, takže na sobě makám. A nejen v posilovně, abych byl silnější, obratnější a dynamičtější, ale taky na dráze, abych byl rychlejší. Pozitivním povzbuzení je pro mě nový osobák na 3km z nové ostravské haly – 8:28,72, který je samozřejmě z plného tréninku, což ale není výmluva, že bych to v závodní sezoně běžel o 15s rychleji, vlastně mi taková příprava sedí, závodit z plného nasazení. Svým časem jsem si vyběhl možnost zúčastnit se halového MČR na stejné trati. Uvidíme za 2 týdny, jestli dokážu svůj čas ještě posunout. Takticky bych mohl určitě běžet lépe – 2. kilometr jsme promarnili za slabých cca 2:55.. (1.km – 2:51 a 3.km – 2:43). Jak je mým zvykem nepodceňuji přípravu na žádné eventuality, tady další osobák! Možná se to bude na banketu hodit.

A ještě poznámka k dráze – v dobách vášnivých diskuzí na BENu o běžecké výkonnosti reprezentantů, se Jirka Jansa bil za to, že na medaili ve sprintu z MS musí umět adept 3ku za 8:20, jinak je bez šance. Něco na tom asi bude i když to není jediný relevantní ukazatel orienťácké formy. Je to čas, který bych rád pokořil i ze svého téměř lesního tréninku a pak se uvidí, na co to bude stačit.

Tím nejzářivějším obzorem přede mnou je spolupráce s lokální firmou PRO-BIO. Znamená to pro mě zejména větší dostupnost kvalitních potravin, což by ocenil určitě každý sportovec a také to pro mě znamená určité povinnosti. V rámci této podpory musím z produktů Pro-Bia vytvářet recepty a ty poté publikovat, takže se v blízké budoucnosti můžete těšit na příspěvky o jídle/stravě a nejen v podobě receptů a fotek.DSC_0699

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.